Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Στις 19 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή ο Δήμος Κισάμου θα κάνει την παρουσίαση της μελέτης για το νέο ο Μουσείο θα λειτουργεί ως κέντρο μουσικής και χορευτικής παράδοσης, στις Λουσακιές. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του δήμου, η σχετική μελέτη αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου διαδραστικού μουσείου για τη μουσική παράδοση της Κρήτης και ειδικά της περιοχής.
«Η καταγραφή και η παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μοναδικού πλούτου παράδοσης που διαθέτει η περιοχή είναι στοιχεία που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου μοναδικού εγχειρήματος. Ο δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον πολιτιστικό σύλλογο και όλους τους φορείς, στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του, αφού θα αποτελέσει στοιχείο και πηγή πολιτισμού, θα καταγράψει και θα διατηρήσει κομμάτια της τοπικής -και όχι μόνο- ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».
Μάλιστα αν θυμάμαι καλά το 2017 είχαν κάνει και μια συνάντηση με την Γ.Γ του ΥΠΠΟ κα Βλαζάκη για το θέμα αυτό και τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δερουκάκης.
Έτσι άλλο ένα θέμα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, όνειρο ως και σήμερα και μεγάλου αγώνα του αγαπητού φίλου Στέλιου Κουνελάκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: