Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος και οι Αρχιεπίσκοποι, Κύπρου κ.Χρυσόστομος και Αλβανίας κ. Αναστάσιος θα επισκεφθούν την Κίσαμο το διήμερο, Τρίτης 2 και Τετάρτης 3 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστούν σε εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου και της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης και των εκδηλώσεων, στις οποίες θα παραστούν και εκπρόσωποι των λοιπών Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, έχει ως εξής:
Το εσπέρας της Τρίτης 2 Οκτωβρίου και ώρα 5.00μ.μ. θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, εις την γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου. Πρόκειται για τον πρώτο Ι. Ναό εις την Μεγαλόνησο, αφιερωμένο εις τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. 
Το εσπέρας της ίδιας ημέρας και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως. Πρόκειται περί νέας δομής του Αννουσάκειου, ευγενής χορηγία του Ιδρύματος «Ιωάννης Σ. Λάτσης» που θα συμβάλλει έμπρακτα εις την ανακούφιση ασθενών οι οποίοι ευρίσκονται σε λίαν εμπερίστατη κατάσταση. 
Το πρωί της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, μετά Πατριαρχικής χοροστασίας, εις την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Κολυμβάρι. Της Πατριαρχικής χοροστασίας θα ακολουθήσουν, στις 11:30 πμ, τα εγκαίνια του νέου Κειμηλιαρχείου της Μονής, σε πλήρως ανακαινισμένους χώρους της Μονής. 
Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17.30 μ.μ. στο μεγάλο αμφιθέατρο της ΟΑΚ,στο Κολυμπάρι θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωσις για τα 50 έτη λειτουργίας και διαλογικής μαρτυρίας του Ιδρύματος στην κοινωνία.
Στην εκδήλωση, εκτός των προαναφερομένων, θα παραστεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικων Μάρκος Μπόλαρης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
Από την ΟΑΚ εκφράζεται παράκληση όπως η προσέλευση ολοκληρωθεί πριν από την ώρα έναρξης της εκδήλωσης, λόγω των έκτακτων μέτρων ασφαλείας. Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης στη μεγάλη αίθουσα εξαιτίας της πληρότητας του χώρου, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στη μικρή αίθουσα και τους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης
17:30 Πέρας προσελεύσεως.
17:50 Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
18:00 Ακολουθία Αγιασμού επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων της ΟΑΚ.
18:20 Έναρξις Τελετής υπό του Δρ. Κωνσταντίνου Β. Ζορμπά, Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ.
18:30 Καλωσόρισμα υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΚ.
18:40 Χαιρετισμοί Επισήμων.
19:05 Ομιλία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ Α΄.
19:35 Ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Πέρας Τελετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: