Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΜΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Παρ' όλες τις αντιδράσεις ο Δήμος Κισάμου έδωσε στην δημοσιότητα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου και την τοποθέτηση του ανδριάντα του Ειρηναίου.Το έργο που είναι εκτιμώμενης αξίας 74.000 ε θα περιλαμβάνει την διαμόρφωση του χώρου την ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση αλλά και την δενδροφύτευση της περιοχής. Τέλος κάπου εκεί θα μπει και ο ανδριάντας του μακαριστού Ειρηναίου, (άλλη δαπάνη) που να θυμίσω οτι είναι ο δεύτερος που στήνεται στην πόλη. (ο άλλος βρίσκεται στην είσοδο του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου).
Χωρίς να θέλω να ανοίξω άλλη μια κουβέντα που δεν θα οδηγήσει πουθενά, λέω απλά οτι πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους που ανάδειξαν την πόλη και την έκαναν να ακουστεί παραπέρα, αλλά σε αυτήν την πόλη ζούνε και άνθρωποι που περιμένουν κάτι παραπάνω απο την κάθε δημοτική αρχή. Κάτι παραπάνω για όλους μας...κάτι και για μας που ζούμε σε αυτήν την πόλη, κι ας μην αναφέρω καλύτερα τι μας λείπει, ή λείπει απο τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: