Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η αρχειοθήκη Κρήτης, με την Ζαχαρένια Σημανδηράκη, ανεβάζει κάθε τόσο παλιές φωτογραφίες με μέρη, τοποθεσίες και μαγαζιά, που ίσως να υπάρχουν ακόμα, προκαλώντας τους φίλους της να βρουν που είναι.
Χθες η φωτογραφία ήταν η παραπάνω με την σχετική λεζάντα:
"Κουϊζάκι, δυσκολάκι αυτή τη φορά. Πού ήταν αυτό το ξενοδοχείο ύπνου, ο "Μορφεύς"? Για να βοηθήσω: εντός του νομού Χανίων, αλλά πού και πότε περίπου? 
Φυσικά κανείς δεν το βρήκε μιας και οι περισσότεροι έγραφαν για Χανιά.
Πρόκειται για το συγκρότημα των Αφων Παπαδάκη (Σήφη-Στέφανου και Γιάγκου) εδώ στην Κίσαμο, στην Σκαλίδη που πρόσφερε Φαί-καφέ και ύπνο για τους επισκέπτες της πόλης, από το1920, ως και το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: