Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΙΔΡΥΟΝΤΑΙ ΖΩΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Προκειμένου να αντισταθμιστούν οι κοινωνικές ανισότητες και να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να πετύχουν καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα ανεξάρτητα από την κοινωνική και πολιτισμική προέλευσή τους ξεκινούν να λειτουργούν και στην Κίσαμο Τμήματα Υποδοχής Ι ΖΕΠ.
Οι μαθητές εγγράφονται στις κανονικές τάξεις του σχολείου, ενώ παράλληλα τους παρέχεται γλωσσική υποστήριξη στην Τάξη Υποδοχής, η οποία λειτουργεί ως παράλληλη τάξη με σκοπό να βοηθήσει αυτούς τους μαθητές να προσαρμοστούν και να ενταχθούν πλήρως στις κανονικές τάξεις, στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
Στην Τάξη Υποδοχής Ι εντάσσονται μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας.
Τα σχολεία στην Κίσαμο που θα φιλοξενήσουν τάξεις είναι
1ο Κισάμου, Δραπανιά, Γραμβούσας και Πλατάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: