Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΟΛΑ ΚΑΛΑ......

Ως είθισται μετά το πέρας του Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας, λέμε την γνώμη μας..... που μπορεί να την παίρνει κι ο αέρας. 
Νέος χώρος, σαφώς μικρότερος αλλά πιο σουλουπωμένος από της παραλίας, που τις τελευταίες χρονιές είχε ατονίσει και από συμμετοχές αλλά και από το ενδιαφέρον του κοινού. Φέτος οι καθημερινές εκδηλώσεις με ντόπιους ως επί το πλείστον καλλιτέχνες, κράτησαν το Φεστιβάλ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας, μάλιστα στις περισσότερες φορές οι καρέκλες δεν έφταναν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαζεύεται ο κόσμος δεξιά και αριστερά, προκαλώντας πρόσκαιρα κυκλοφοριακά μποτιλιαρίσματα. Γενικά ήταν μια πετυχημένη 10ήμερη εκδήλωση που δεν κούρασε, αν και τα περίπτερα εκτός από κάμποσα δεν αντιπροσωπεύουν το όνομα που θέλουμε να το ονομάζουμε, "Κισαμίτικη κουλτούρα" εκτός κι αν αυτή είναι η κουλτούρα μας πλέον. 
Τα περισσότερα από τα προβλήματα διορθώνονται (ακόμα περιμένει η λάμπα στην είσοδο του φεστιβάλ να αλλαχτεί) και είμαι σίγουρος ότι είναι στο χέρι μας να γίνει ένα φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας και να ξεφύγει από ένα συνηθισμένο λαϊκό πανηγύρι... 
Συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή για το τόλμημα της αλλαγής, στην κοινωφελή επιχείρηση και ιδιαίτερα στον πρόεδρος της Κουφάκη Μιχάλη όσο και στην ακούραστη Βίκυ Μαρακάκη που έκανε τα περισσότερα και κρατά το Φεστιβάλ όσο μπορεί στα επίπεδα που πρέπει. 
Φώτο Γεωργιλάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: