Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ....

Εγώ δεν πήγα φέτος στον Μπάλο -πήγα στο Ελαφονήσι νωρίς και στο Κεδρόδασος νωρίτερα. Λίγο κόσμο είχε ήταν αρχές καλοκαιριού, πέρασα καλά.
Θα ξαναπάω τέλος του Σεπτέμβρη....
Τώρα για την επιστολή που έγραψε ο άνθρωπος, (Βασίλης Ζομπανάκης) και μας αναστάτωσε!!!!, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να πει την γνώμη του, με λάθη, αλλά και με πολλές αλήθειες. Λάθη άγνοιας και όχι ψέματα, λάθη που προέρχονται ίσως από λάθος πληροφορίες και εκτιμήσεις. 
Το αποτέλεσμα πέσαμε όλοι να τον διορθώσουμε με τον καλύτερο τρόπο! 
-Που πας ρε τζαμπατζή; Τράβα αλλού εμάς οι παράδεισοι μας είναι έτσι... έτσι και έτσι τους θέλουμε. Να μυρίζουν λίγο τα νερά, να ακούω την γεννήτρια του πλοίου, να κάνει 1Ε το μπουκαλάκι το νερό, να τρώγω την σκόνη του αλλουνού, να κουράζομαι να βρω να παρκάρω, να βουτώ την χέρα μου στην λιμνοθάλασσα και αντί για αχιβάδες να βγάζω λάδι.... να και να... άντε τράβα αλλού, που θα μου πεις εμένα πως θέλω τον παράδεισο μας!
Χιλιάδες σχόλια, που τον έστελναν στο σπίτι του (μάλιστα και απο ανθρώπους που ενδεχομένως ποτέ να μην έχουν πάει στον Μπάλο) ... όμως η αλήθεια είναι ότι πέσαμε στην παγίδα του, μόνοι μας όπως κάνουμε πάντα, σαν αφελείς...
Ενώ του γράψαμε τα λάθη του, του τονίσαμε τις λάθος εκτιμήσεις του, όλοι μα όλοι παραδεχτήκαμε το γεγονός στο τέλος.
- Ναι έχει πολύ κόσμο, ναι μυρίζει, ναι οι περισσότεροι κάνουν τον πιπί τους στην λιμνοθάλασσα, ναι θα μπορούσε να είναι καλύτερα, ναι και ναι. 
Παραδεχτήκαμε τόσα ανάποδα και αδιόρθωτα που δεν χρειάζεται να λέμε τι είναι καλό.....και τα παραδεχτήκαμε τόσο εύκολα που νομίσαμε ότι τον στείλαμε τον Βασίλη στο σπίτι του αδιάβαστο..
Τον βάλαμε και αυτόν στην γωνία του και μάλιστα τάκα-τάκα. Να περάσει ο επόμενος....
- Δε βαριέσαι ο καιρός, ο χειμώνας θα τα φτιάξει όλα;  Και του χρόνου πάλι τα ίδια θα έχουμε και το ξέρουμε όλοι... το θέμα είναι όμως ότι μια φωτογραφία από ψηλά δεν δείχνει την πραγματική αλήθεια, μια αλήθεια που όλοι την ξέρουμε την σιγοκουβεντιάζουμε, την παραδεχόμαστε, αλλά δεν θέλουμε να μας την λεν οι άλλοι....
Δε βαριέσαι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: