Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου, η έκθεση παραδοσιακών προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος”.
Η έκθεση πραγματοποιείται στην πλατεία 1866 και διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΒΕΧ.
Παρακάτω η ομιλία του Κισαμίτη αντιπροέδρου της ΕΤΑΝ Χρήστο Τσοντάκη.
Φίλες και φίλοι, 
Αγαπητοί επισκέπτες,
Για ακόμη μια χρονιά, ο Αγροτικός Αύγουστος είναι γεγονός! Με πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις, περίπτερα παραγωγών και εκθετήρια τοπικών προϊόντων, «υπόσχεται» να μας χαρίσει, όπως κάθε χρόνο γίνεται, υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις. 
Φέτος το θέμα του Αγροτικού Αυγούστου είναι «η πιστοποίηση της παράδοσης», ένας όρος για τον οποίο πασχίζουμε και προσπαθούμε με ενωμένες δυνάμεις να διαφυλάξουμε! Άλλωστε, ο πλούτος μας είναι το προϊόν που γεννά ο τόπος μας! Αυτή είναι η βιτρίνα μας, αυτή είναι και η αξιακή μας διαφορά σε σχέση με άλλους προορισμούς μαζικών και μη παραγωγών.
Έτσι, η προστασία και ανάδειξη του τοπικού προϊόντος είναι ένα στοίχημα, το οποίο θέλουμε να κερδίζουμε καθημερινά.
Ο Αγροτικός Αύγουστος, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, φέρνει κοντά τον παραγωγό με τον επισκέπτη του νομού μας, αναδεικνύει την κουλτούρα μας και την παράδοσή μας, αποκτά το δικό του brand name, δημιουργεί μελλοντικές προσδοκίες, κάτι που όλοι οφείλουμε να δούμε σοβαρά και επί της ουσίας!
Εύχομαι να περάσετε όμορφα, να ταξιδέψετε για ακόμη μια χρονιά στους ήχους της μακραίωνης χανιώτικης παράδοσης, να μείνετε ευχαριστημένοι από τις ντόπιες γεύσεις και προϊόντα.  
Ας ξεκινήσει το γλέντι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: