Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Τρεις ώρες και τριάντα δυο λεπτά έκανε ο Κώστας τον διάπλου του Κόλπου της Κισάμου, από του Μέρη το πηγάδι ως την Παναγιά στην Χώνη, που αποτελεί και το ρεκόρ.
 Με λίγες στάσεις στα 11 χιλιόμετρα της απόστασης, περισσότερο για να περιμένει τους συναθλητές του που τον ακολούθησαν τα τελευταία 2 χιλιόμετρα εκτός του 11χρονου ανιψιού του, που έπεσε και κολύμπησε μαζί του για 4 χιλιόμετρα, έφτασε στην Χώνη όπου τον περίμεναν, η οικογένεια του, οι φίλοι του και τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης..
Στο κατόρθωμα αυτό του 42χρονου αθλητή, τον συνόδευαν, η γιατρός κα. Σχοινιωτάκη, ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας, ο ναυααγωσώστης κ. Πετρόπουλος, και σκάφος του Ερυθρού Σταυρού.
Τα χρήματα που μαζεύτηκαν από τις χορηγίες και από τους φίλους που παραβρέθηκαν στον τερματισμό θα τα παραλάβει εντός της επόμενης βδομάδας η διευθύντρια του Ειδικού σχολείου κα Πανδή.
Συγκινητική η στιγμή που η μητέρα του Σπύρο Μουντάκη, που σε αυτόν αφιέρωσε τον διάπλου ο Κώστας, ευχαρίστησε τον ίδιο και την οικογένεια του, συμπληρώνοντας στο τέλος ότι νοιώθει τον Κώστα σαν παιδί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: