Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΙ

Επιστολή ετοιμάζει, γράφουν τα σημερινά Χανιώτικα Νέα, ο δήμαρχος Κισάμου σχετικά με τα παμπάλαια ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Κισάμου, προς τον Ρεθυμνιώτη υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο. 
Λυπηρό να κάνουμε αγώνα για οδηγούς και τελικά να μην έχουμε ασθενοφόρα.....
- Δυστυχώς για άλλη μια φορά πιαστήκαμε απροετοίμαστοι και μια περιοχή με 30.000 κόσμο καθημερινά εδώ και 3 μήνες δεν έχει τα απαραίτητα. 
Φυσικά δεν φταίει η δημοτική αρχή για το γεγονός αυτό και καλά κάνει ο δήμαρχος και θυμώνει, αλλά δυστυχώς με αυτήν την ανευθυνότητα κάποιων πάντα τρέχουμε πίσω απο τα γεγονότα.... πάντα μετά το συμβάν κάνουμε αυτά που θα έπρεπε να κάνουμε πριν.. γιατί απλά δεν μπορούμε να συντονιστούμε. 
Όσοι ήξεραν οτι δεν είχαμε ασθενοφόρο έπρεπε να είχαν ενημερώσει ώστε να είχε βρεθεί τρόπος αντικατάστασης του. Όσος κόσμος κυκλοφορεί στον υπόλοιπο νομό άλλος τόσος υπάρχει και και μας επισκέπτεται καθημερινά εδώ στα άκρα τα λησμονημένα, τα παραπεταμένα.
Η ζωή είναι μόνο μια και κάθε δευτερόλεπτο της είναι πολύτιμο, αυτό μάλλον δεν συγκινεί τους υπόλογους, εκτός κι αν βρεθούν αυτοί σε δύσκολη θέση.
Πάντως σήμερα έχουμε ασθενοφόρο (το παλιό ώσπου να ξαναχαλάσει).....και το ΕΚΑΒ ήταν ενημερωμένο οτι στην Κίσαμο δεν υπήρχε άλλο εκτός απο αυτό του Αννουσάκειου...
Αλήθεια ούτε στα Χανιά υπήρχε διαθέσιμο ένα, ώσπου να επισκευαστεί το σαραβαλάκι μας; Ή το παίξανε κορώνα γράμματα και να το αποτέλεσμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: