Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ...ΟΛΟΥΣ

Οι υπηρεσίες πιέζουν να καθαριστεί ο Μπάλος μετά και τα δημοσιεύματα που τον τελευταίο καιρό είναι πολλά. Μάλιστα όπως γράφουν ΜΜΕ η αποκομιδή των σκουπιδιών έγινε δύσκολη μετά και από έλεγχο του λιμενικού και την απαγόρευση της μεταφοράς τους με σκάφος, με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί αρκετά σκουπίδια, τα υπολογίζουν σε 300 σακούλες, δημιουργώντας κακή εικόνα .... στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του Μπάλου.
Πάντως όπως έμαθα για να γίνει η επιχείρηση αυτή και να καθαριστεί πλήρως ο Μπάλος από τα οικιακά απορρίμματα, χρειάζεται φορτηγίδα, ρυμουλκό και ειδικό σκάφος που θα μπορεί να κινηθεί στα αβαθή της Λιμνοθάλασσας δημιουργώντας πρόσθετα έξοδα που δεν ήταν στο πρόγραμμα.
Δυστυχώς ο κόσμος είναι πολύς και οι ανάγκες που δημιουργούνται μεγαλύτερες, οι λεπτές ισορροπίες που χρειάζεται η περιοχή αλλάζουν μέρα με την μέρα, κι αντί να πηγαίνουμε προς το καλύτερο πάμε προς το χειρότερο.
Ο Δήμος Κισάμου που έχει ενημερωθεί για την κατάσταση αυτή, προσπαθεί να βρει λύσεις στο θέμα και για τον λόγο αυτό θα στείλει επιστολές στους υπουργούς, αλλά και ενημερώνοντας και τον Εισαγγελέα.  
Πάντως λύση θα βρεθεί έτσι και αλλιώς ...ακόμα κι αν πρέπει να κλείσει ο Μπάλος που δεν μας διαφημίζει πλέον αλλά μας δυσφημεί. ...και αυτά τα λόγια δεν προέρχονται από μένα αλλά από επίσημες πηγές, που λίαν συντόμως θα τις ακούσουμε και "ζωντανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: