Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Κισαμίτης που να μη συμφωνεί με την απόφαση του Δ.Σ. Κισάμου να τιμήσει το αοίδιμο μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη για την εκκλησιαστική, κοινωνική και αναπτυξιακή προσφορά του. Κατά τη γνώμη μου αργήσαμε πολύ.
Η Δημοτική Αρχή, όπως έχει ανακοινωθεί, σκοπεύει να αναμορφώσει την πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, να την ονομάσει "Πλατεία Μητροπολίτη Ειρηναίου" και να τοποθετήσει την προτομή του. Είναι σημαντικό ο χώρος τοποθέτησης της προτομής να είναι τέτοιος που να την προστατεύει από κακόβουλες ή περιθωριακές πράξεις και δραστηριότητες.
Η πλατεία μπροστά στο δημαρχείο μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνους. Δεν είναι κεντρική, άρα δεν είναι πολυσύχναστη, ώστε η συνεχής παρουσία ανθρώπων να αποτελεί ασπίδα συνεχούς προστασίας. Επιπλέον, οι πλατείες μπροστά από τα δημαρχεία είναι συνήθως χώροι πολιτικών συναθροίσεων και αντιπαραθέσεων.
Κατά την άποψή μου και με όλο το σεβασμό στη μνήμη του αοίδιμου Μητροπολίτη, ο κατάλληλος χώρος για τοποθέτηση της προτομής είναι μπροστά στο χώρο του επισκοπικού μεγάρου, στο χώρο που έζησε και αγάπησε, που είναι περιφραγμένος. Και δήμος Κισάμου προς τιμή του να μετονομάσει την οδό "Ηρώων Πολυτεχνείου" από την είσοδο της πόλης μέχρι τη Λίμνη σε "Λεωφόρο Μητροπολίτη Ειρηναίου".
Θα έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να καταθέσει την πρόταση της η επιτροπή που έχει ορισθεί από το δήμο για την ονοματολογία των δρόμων και πλατειών της πόλης της Κισάμου.
Χαρτζουλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: