Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ

Οι εκδόσεις Μίνωας σας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Χανίων με τα τοπικά βιβλιοπωλεία, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού», της Αργυρώς Μουντάκη. 
Σας περιμένουμε την Τρίτη 7 Αυγούστου, στις 20:30, στον χώρο της 6ης Έκθεσης Βιβλίου, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. 
Η παρουσίαση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων.
Τα πνευματικά δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων στην εκδήλωση η συγγραφέας θα τα αποδώσει στο Λύρειο Ίδρυμα για τη συλλογή οικονομικών πόρων για την συντομότερη δυνατή ανακατασκευή του Ορφανοτροφείου, που πλήγηκε με ολοσχερή καταστροφή στις πρόσφατες τραγικές πυρκαγιές στην Αττική. 
[Δωρεές στο Ίδρυμα μπορεί να κάνει κάθε πολίτης κάτωθι: IBAN: GR83 0140 1760 1760 0200 2000 196, BIC: CRBAGRAAΧΧΧ, Bank: Alpha Bank, Beneficiary: ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ “OI ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ”]
Για το βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη, που αφορά την αλληλεγγύη, έχουν γραφτεί πολλές επαινετικές κριτικές, ανάμεσά τους οι κάτωθι:
Ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας, που επιμελήθηκε επιστημονικά το βιβλίο έγραψε ότι «Το παραμύθι της Αργυρώς τολμά να ιστορήσει μια σκηνή ασάφειας και κινδύνου, όπου η λογική και το θάρρος πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουμε το σωστό. Κι έτσι ξετυλίγεται μια ιστορία ιπποτισμού, λογικής και ανθρώπινης επαφής με τον άλλον. Με μέσα απλά γεμίζει την καρδιά μας και ανοίγει το μυαλό μας!». 
Η Φωτεινή Βασιλείου, κριτικός παιδικών βιβλίων έγραψε: «Ένα καλογραμμένο και ευφάνταστο βιβλίο που φέρνει στην επιφάνεια το κρυμμένο θάρρος που διαθέτει ο καθένας μας. Με τρόπο απλό και άμεσο, με αφήγηση ζωντανή που ρέει και μια πλοκή άκρως ενδιαφέρουσα, το παραμύθι αυτό καθώς ξετυλίγεται φανερώνει μια τρυφερή ιστορία ανθρώπινης επαφής και ομορφιάς. Ένα παραμύθι που γεννήθηκε πριν τον γλυκό βραδινό ύπνο για να νανουρίσει τα γεμάτα όνειρα παιδικά μυαλά και να ξυπνήσει κάθε όμορφο και θετικό συναίσθημα στις παιδικές καρδιές. Τι γίνεται λοιπόν στην περίπτωση που είμαστε τόσο φοβισμένοι που δεν μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα; Σε αυτό μας βοηθάει αυτό το υπέροχο βιβλίο με την καταπληκτική εικονογράφηση και τους συμπαθέστατους ήρωές του! Τον Καπετάν Τσουγκράνα και τους πειρατές του Ωκεανού!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: