Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ......

Από την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ, χθες στις Βρύσες, και προ ημερησίας διάταξης αναφέρω τις δυο προτάσεις που έγιναν από τους δημάρχους Κισάμου και Πλατανιά. 
Ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης, πρότεινε (το έχει ξαναπροτείνει και παλαιότερα) στην ίδρυση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πρόληψης εκτάκτων καταστάσεων για ολάκερο το νησί. Σε αυτήν θα συμμετέχουν πολίτες, δήμοι περιφέρεια και η εταιρεία αυτή θα κάνει ότι είναι δυνατόν να προλαβαίνει την καταστροφή και όχι όπως γίνεται τώρα που μετά την καταστροφή βρίσκονται πακτωλός χρημάτων... για ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων. Με τα ίδια και λιγότερα χρήματα θα υπάρχει ασφάλεια σε ολάκερο το νησί και στους πολίτες. 
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης Ιωάννης πρότεινε να ληφθεί απόφαση για μια μόνιμη στάθμευση στο νησί, ένα εναέριο μέσο κατάσβεσης, τύπου ελικοπτέρου Ericsson, (είχε διατυπωθεί δημόσια τις προηγούμενες μέρες και από το συνάδελφο Δήμαρχο Αποκορώνου), αλλά και να αναλάβει η ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ, να εκπονήσει σχέδιο - εγχειρίδιο ενεργειών, για έκτακτες καταστάσεις, για όλους τους δήμους του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: