Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

ΓΙΟΡΤΕΣ ΡΟΚΚΑΣ

Κυριακή 12 Αυγούστου
Την Κυριακή 12 Αυγούστου, 15 ομάδες καλλιτεχνών της Κρήτης μετατρέπουν, από τις 19:00 μέχρι και τις 00:00, ένα χωριό σε χώρο θεάτρου, κάνοντας κάθε δρόμο, αυλή και ανοιχτό χώρο, μέρος ενός μεγάλου σκηνικού και το χωριό Κερά, μια Σκηνή.
Ερμηνείες αποσπασμάτων γνωστών ελληνικών θεατρικών έργων και κείμενων, μικρής διάρκειας, που πραγματεύονται τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας από τον 17ο αι. έως και σήμερα, ξεκινούν από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζονται μέχρι τα μεσάνυχτα σε έναν κύκλο ροής με επαναλήψεις. Ο θεατής οποιαδήποτε ώρα μπει στο χωριό, έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του χάρτη να ανακαλύψει τους σταθμούς και να παρακολουθήσει θέατρο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Κερά μια Σκηνή, θα φιλοξενηθούν ειδικά σχεδιασμένες δράσεις θεάτρου για παιδιά, με παιχνίδια γνωριμίας, αφήγηση παραμυθιών και κατασκευές, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων παιδαγωγών, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 18:00 το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως τις 21:00.
Tο κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει το σύνολο των δράσεων με γενική είσοδο 7 ευρώ και δωρεάν είσοδο για τα παιδιά κάτω των 10 ετών. 
Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το χωριό από τις 17:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: