Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ

Φωτιά σε ακάλυπτο χώρο ανάμεσα σε σπίτια είχαμε το πρωί, ανατολικά του Πυργιανού ποταμού. Κάποιοι έχουν μέσα τους το μαμούνι του πυρομανούς, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται να δώσεις φωτιά σε ξερά χόρτα στις 8 το πρωί και να την "κοπανίσεις" μετά. Αν έπαιρναν τα καλάμια που ήταν εκεί κοντά θα είχαμε πρόβλημα. Πάντως ο Πυροσβεστικός Σταθμός Κισάμου έκανε την δουλειά της και κατάφερε να την σβήσει πριν έχουμε άλλα με δυο οχήματα και 6 άντρες.
Είναι γεγονός ότι ο Πυργιανός ποταμός εκτός από καθάρισμα εντός. θέλει και σουλούπωμα δεξιά και αριστερά του, ως και τα Μπαρουξιανά, που ενώ έχουν κοπεί σε πολλά μέρη τα καλάμια,παρέμειναν εκεί και ξεραίνονται με κίνδυνο να πάρουν φωτιά ανά πάσα ώρα.
Μάλιστα παρά όλες τις "ενοχλήσεις" στον Δήμο οι κάτοικοι εκεί δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: