Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Το 2017 ο δήμαρχος Κισάμου κ. Σταθάκης ζήτησε απο τον πρωθυπουργό, όσο και απο τον Περιφερειάρχη, την χρηματοδότηση με 400.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κισάμου. Χθες έγινε η πρώτη συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Κισάμου για το ΓΠΣ, παρουσία μελετητών και φορέων της πόλης. Έτσι επίσημα πλέον μπήκαμε σε τετράμηνη διαβούλευση, διορθώνοντας και προσθέτοντας τα απαραίτητα.
Οι προτάσεις που θα καταθέσουν οι φορείς, οι υπηρεσίες, θα τεθούν πάλι σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης όπως προβλέπεται στα άρθρα 1 του Ν. 2508/1997 και 3 του Ν. 1337/1983, από τα όποια συμπεράσματα και κατευθύνσεις που θα βγουν, θα ληφθούν υπόψη για να διαμορφωθεί του τελικού σταδίου της μελέτης.
Το ευχάριστο είναι οτι υπάρχει σύμπνοια απόψεων απ όλους και επιτέλους ο βραχνάς της υψηλής παραγωγικότητας για τον κόλπο της Κισάμου, μάλλον απομακρύνεται. 
Φυσικά μετά και την διαφαινόμενη απομάκρυνση της "βαριάς" βιομηχανίας απο την περιοχή μας, καιρός είναι να καταλάβουμε οτι μόνο το τουριστικό προϊόν μπορεί να μας σώσει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: