Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.....

Αυτό το νόμισμα, από κράμα χρυσού και αργύρου, δεν είναι Κωνσταντινάτο αλλά είναι κανονικό νόμισμα του 1258 μ.Χ. και όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς... εφόσον προσπαθήσει κάποιος να το πουλήσει.
Δεν υπάρχει δικαιολογία όπως καταλαβαίνουμε όλοι... και όπως λέει και το ρεπορτάζ των ΜΜΕ " Τις πρωινές ώρες (03-05-2018) αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, κατάσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου και.... αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο αποστολέα, σε περιοχή των Χανίων Κρήτης."
Με απλά λόγια δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που από την μια εμπίπτει στις διατάξεις της πολιτικής κληρονομιάς και δεύτερον δεν μπορείς να δικαιολογήσεις και πως βρέθηκε στα χέρια σου. 
Προσοχή λοιπόν γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.... ειδικά και για κάποιους που έχουν ανιχνευτές μετάλλων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: