Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Κάνοντας μια μικρή χρονική ανασκόπηση (Δημοτική) στο παρελθόν, έτος 2014, οι υποσχέσεις ήταν πολλές για αυτό το θέμα. Υπάρχει μελέτη για υπαίθριο θέατρο στην Ποταμίδα και εμείς απλά περιμένουμε την λύση της χρηματοδότησης του έργου. Μάλλον θα περιμένουμε πολύ, γιατί απλά δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Ο δήμος Καλαμάτας κατάφερε να εντάξει το έργο αυτό στις 15/06/2017 με ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» με Κωδικό ΟΠΣ 5002144 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Κρίμα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και εμείς παραμένουμε στάσιμοι σε μια λίμνη με θολά νερά .
Γιάννης Βιολάκης

Από την σελίδα αυτή έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να φτιαχτεί ένα ανοικτό δημοτικό θέατρο, μάλιστα όπως έγραψα και την τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 αλλά και παλαιότερα 2012, και απο εποχής δημαρχίας Κατζουράκη, τα νταμάρια μας χάσκουν μόνα και αναξιοποίητα ένα γύρω απο την πόλη της Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: