Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ. ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), θα γίνουν στο Ίδρυμα οι ακόλουθες ιερές ακολουθίες και εκδηλώσεις:
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018
Ώρα 17:00 Συμπεράσματα από την πρωινή Ημερίδα Σλαβολόγων, με τη συμμετοχή Καθηγητών και Ερευνητών, που εξετάζουν το έργο των Αγίων Θεσσαλονικέων αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, στη συνεδριακή αίθουσα της ΟΑΚ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τα σύγχρονα προβλήματα επανευαγγελισμού της Ευρώπης.
Ώρα 18:00 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. 
Ψάλλουν μέλη του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Γεώργιος ο Κρης», με χοράρχη τον Δημήτριο Κυτάκη.
Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018
Ώρα 07:00-10:00  Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι της ΟΑΚ.
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 
Ώρα 19:00 Συναυλία-συνάντηση της Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού μουσικοδιδασκάλου Γεωργίου Χαχλάκη, με τη μεικτή Χορωδία «Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης, Τμήμα του Πολιτιστικού Σωματείου «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», με χοράρχη τον Καθηγητή Θεολογίας (Α.Π.Θ.) και Μουσικό Χρυσόστομο Σταμούλη, με τραγούδια της Μικράς Ασίας, καθώς και μελοποιημένα ποιήματα.
Αντί εισιτηρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προσφέρουν διάφορα είδη για την ενίσχυση του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεώς μας (τυποποιημένα τρόφιμα, φαρμακευτικά είδη κ.ά.). 
Καλούνται οι τιμώντες τη μνήμη των μεγάλων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου να εορτάσουν μαζί μας, σύμφωνα με το παραπάνω Πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: