Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Συνελήφθη  στον Άγιο Νικόλαο, ένας 42χρονος, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε χθες το μεσημέρι, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, και διενεργήθηκε έρευνα σε ξενοδοχείο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, του οποίου προσωρινά υπεύθυνος ήταν ο 42χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος:
Λίθινος κίονας για την στήριξη περιρραντηρίου
3 τμήματα από πήλινο αμφορέα.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η Κίσαμος, η πόλη αλλά και τα περίχωρα, είναι γεμάτη απο κάθε λογής αρχαίο, τα περισσότερα είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. Φυσικά δεν αποτελούν είδη καλλωπισμού  όπως κάποιοι νομίζουν οτι είναι και τα βάζουν σε εισόδους ξενοδοχείων, εστιατορίων, ενοικιαζόμενων δωματίων κλπ. Η μεταφορά τους απο τόπο σε τόπο δημιουργεί πρόβλημα και θεωρείτε παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων, όπως και το ξεκόλλημα αμφορέων απο την θάλασσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: