Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων της χώρας τάσσονται κατά του «Κλεισθένη 1», σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στην εισαγωγική του ομιλία στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. «121 από τα 129 Δημοτικά Συμβούλια καταψήφισαν τον Κλεισθένη 1, είπε χαρακτηριστικά. 
Ανάμεσα στα 121 δεν είναι φυσικά του Δήμου Κισάμου μιας και δεν πάρθηκε απόφαση στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο. Ο μεν Δήμαρχος, κ. Σταθάκης, συμφωνούσε μόνο στο σημείο του εκλογικού νόμου, ο κ. Κουκουράκης μαζί με τον κ. Χαιρετάκη συμφωνούσαν με ολάκερο τον "Κλεισθένη", ενώ εντελώς αντίθετος, ήταν η αντιπολίτευση, με τον κ. Μυλωνάκη να το θεωρεί μάλιστα επιεικώς απαράδεκτο. 
Πάντως όπως έμαθα θα ξαναέλθει το θέμα στο Δ.Σ μιας και είναι σίγουρο οτι θα υπάρχουν αλλαγές μετά και την τροπή που πήρε στην ΚΕΔΕ η κατάσταση. Ας ελπίσουμε οτι οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα το μελετήσουν ξανά μιας και δεν είναι μόνο τη απλή αναλογική που πονάει, αλλά οι πόροι που δεν υπάρχουν όσο κι αν τους ψάξεις μέσα στο νέο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: