Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΑΣ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ .... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων προς τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ με τα προβλήματα του ΒΟΑΚ.
"Όπως γνωρίζετε (κ υπουργέ) έχει  ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες η τουριστική περίοδος και ήδη υπάρχουν αρκετά παράπονα από επισκέπτες του Νομού Χανίων για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΒΟΑΚ σε όλο το μήκος του στο νομό.
Έχουμε στη διάθεσή σας αναλυτική ετήσια έρευνα στην οποία αποτυπώνεται η απογοήτευση και η αίσθηση ανασφάλειας επισκεπτών στον Ν. Χανίων όσον αφορά στο οδικό δίκτυο
Ελλιπής φωτισμός ( σε όλο το μήκος του αλλά κυρίως στους κόμβους – Λειτουργεί μόνο το 30 % των υπαρχόντων πυλώνων φωταγώγησης)
Διαμόρφωση κόμβων για τη σωστή κυκλοφορία και συγκεκριμένα του κόμβου της Σούδας, στον οποίο καταλήγουν 5 διαφορετικοί δρόμοι (από αεροδρόμιο Χανίων, λιμάνι Σούδας, ΒΟΑΚ, Λεωφόρος Σούδας και δημοτικός δρόμος Σούδας ) και αποτελεί το πιο συχνό σημείο ατυχημάτων
Υπερβολική ανάπτυξη φυλλωμάτων των δέντρων (περιορισμός ορατότητας)
Σβησμένες διαγραμμίσεις
Ύπαρξη μπάζων
Ύπαρξη νεκρών ζώων
Και καταλήγει η επιστολή.....ελπίζουμε στην δική σας συνδρομή για την επίλυση όλων των παραπάνω θεμάτων άμεσα, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος."

Φανταστείτε οτι αν αυτά παρατηρούνται στον υπόλοιπο νομό... τι συμβαίνει με μας που είμαστε και άκρα. Φυσικά όπως συμβαίνει σε αυτήν την χώρα πρώτα οι τουρίστες και μετά ο ιθαγενείς που έτσι και αλλιώς έχουμε μάθει χρόνια τώρα να υπομένομαι... "ας τα φτιάξουμε για τους τουρίστες λοιπόν". 


Δεν υπάρχουν σχόλια: