Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΟΜΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Αυτό είναι το νέο έντυπο που τύπωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικά η Εφορία αρχαιοτήτων Χανίων, με το τι βρέθηκε αυτά τα 4 χρόνια που φτιάχνεται ο βιολογικός στην πόλη της Κισάμου. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τους γνώστες, τι αποκαλύφτηκε στις 70 και πλέον δοκιμαστικές τομές που έγιναν, αλλά και και τι ζημιές είχαν γίνει εκείνα τα χρόνια που περνούσαν τους αγωγούς ύδρευσης απ΄όπου ήθελαν. 
Μάλιστα στο χάρτη (κάτω, πατήστε πάνω για καλύτερη εικόνα) που έδωσαν στην δημοσιότητα φαίνεται καθαρά πλέον που ήταν το κέντρο της πόλης, αλλά και το μέγεθος της μια εικόνα που οι ερευνητές είχαν στο περίπου απο το 1420 όταν πέρασε απο δω ο περιηγητής Buondelmonti.
Το μικρό αυτό έντυπο μπορείτε να το προμηθευτείτε με μια απλά επίσκεψη σας στο Μουσείο Κισάμου δωρεάν.
Για τους φίλους απο μακρυά θα κάνω μια πιο λεπτομερή αναφορά του εντύπου στις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: