Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΓΙΑΓΙΑ Σ' ΑΓΑΠΩ

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κολυμβαρίου, το Νηπιαγωγείο Σπηλιάς,  οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τους, το βιβλιοπωλείο «Αναζήτηση» κι οι εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά, θα παρουσιάσουν το βιβλίο για παιδιά της μουσικοπαιδαγωγού, καθηγήτριας φωνητικής και συγγραφέως  Μάρως Θεοδωράκη.
«Γιαγιά, σ’αγαπώ»
την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στις 10:00π.μ. στη Μεγάλη  Αίθουσα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε μορφή θεατρικού δρώμενου του οποίου τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η ηθοποιός και σκηνοθέτης Θεώνη Κουτσουνάκη, συνεργάτις της Μάρως Θεοδωράκη. 
Τους ήρωες του παραμυθιού ενσαρκώνουν μέλη του καλλιτεχνικού εργαστηρίου της πρώτης.
Ζωντανά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Μάρω Θεοδωράκη θα συνοδεύει τους ηθοποιούς με μουσικές στο πιάνο που η ίδια έχει γράψει. 
Τη Μάρω Θεοδωράκη θα συνοδέψει με τη λύρα του ο Σταύρος Ψαρουδάκης.
Το βιβλίο «Γιαγιά, σ’αγαπώ» κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις Μίνωας. Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία που μας μαθαίνει για τη δύναμη της αγάπης. Η γιαγιά με την καλοσύνη, το χαμόγελο και την αγκαλιά της ξέρει και χαρίζει απλόχερα την αγάπη της. Η μικρή της σουσουράδα όπως την αποκαλεί, η Λενιώ η εγγονή της, έχει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί της, που μέρα με τη μέρα δυναμώνει. 
Τι θα συμβεί όταν σιγά σιγά η γιαγιά αρχίζει να ξεχνάει και τα παιχνίδια του μυαλού γίνονται κάθε μέρα πιο έντονα; 
Μια ιστορία που ξετυλίγεται με μπόλικη στοργή και με σοφία. Εκείνη τη σοφία που μας διδάσκει πως ότι κι αν συμβεί, θα πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους με σεβασμό και υπομονή.
Η παράσταση είναι διαδραστική, δίνοντας έτσι στους μικρούς θεατές τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά κατά τη διάρκειά της. 
Τους ρόλους ερμηνεύουν, Έφη Τζινευράκη, Αγγελική Βαλερά και Αχιλλέας Βαλεράς.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η ψυχολόγος Ελίνα Πετράκη.
Επικοινωνία: Έφη Τζινευράκη – effie-effie@hotmail.com - 6956039614

Δεν υπάρχουν σχόλια: