Γράφει ο Λυκούργος Καμηλάκης στο βιβλίο του "Κισαμίτικα νάκλια"
.. ονομαστό μαγέρικο και έξω απο τα σύνορα της πόλης και της Κρήτης ήταν το μαγέρικο του Παπαδόγιαννη (1901-1976). Ο Ξακουστός αείμνηστος Παπαδάκης Γιάννης ήταν αυτοδίδακτος μάγειρας και μαγείρευε με αγνά υλικά της περιοχής. Έχουν μείνει αξέχαστες οι μυρωδιές του, που κατέκλυζαν όλη την αγορά του Καστελιού όταν μαγείρευε.
Χαρακτηριστικό του ήταν ότι προσάρμοζε τις μερίδες, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Στο φτωχό βιοπαλαιστή εργάτη, αγρότη, προσέφερε μεγάλες μερίδες, διπλό ψωμί και περισσότερη σάλτσα με λίγα χρήματα. Ο άνθρωπος αυτός ο καλλιτέχνης της μαγειρικής -όπως τον αποκαλούσαν, συνδύαζε την αυθεντική κουζίνα, την παλιά αγνή κισαμίτικη φιλοξενία,με το επάγγελμα του εστιάτορα.
Αξέχαστα μένουν μερικά από τα φαγητά του ... ψάρι πλακί, μπαρμπούνια με άσπρη σάλτσα, αρνάκι φρικασέ και το γιουβέτσι.
Άφησε την τελευταία του πνοή μαγειρεύοντας το 1976.
.. ονομαστό μαγέρικο και έξω απο τα σύνορα της πόλης και της Κρήτης ήταν το μαγέρικο του Παπαδόγιαννη (1901-1976). Ο Ξακουστός αείμνηστος Παπαδάκης Γιάννης ήταν αυτοδίδακτος μάγειρας και μαγείρευε με αγνά υλικά της περιοχής. Έχουν μείνει αξέχαστες οι μυρωδιές του, που κατέκλυζαν όλη την αγορά του Καστελιού όταν μαγείρευε.
Χαρακτηριστικό του ήταν ότι προσάρμοζε τις μερίδες, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Στο φτωχό βιοπαλαιστή εργάτη, αγρότη, προσέφερε μεγάλες μερίδες, διπλό ψωμί και περισσότερη σάλτσα με λίγα χρήματα. Ο άνθρωπος αυτός ο καλλιτέχνης της μαγειρικής -όπως τον αποκαλούσαν, συνδύαζε την αυθεντική κουζίνα, την παλιά αγνή κισαμίτικη φιλοξενία,με το επάγγελμα του εστιάτορα.
Αξέχαστα μένουν μερικά από τα φαγητά του ... ψάρι πλακί, μπαρμπούνια με άσπρη σάλτσα, αρνάκι φρικασέ και το γιουβέτσι.
Άφησε την τελευταία του πνοή μαγειρεύοντας το 1976.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου