Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Παρόλο που εμείς το πρωτοξεκινήσαμε εντούτοις άλλοι θα το χαρούν... πρώτοι
- Ναι για το καταδυτικό πάρκο του Αποκόρωνα μιλάω, που χθες τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης πήρε την ομόφωνη έγκριση απο την Επιτροπής Περιβάλλοντος.
Το Καταδυτικό Πάρκο θα γίνει στον όρμο «Μπρός Γιαλός», του Δήμου Αποκορώνου, σε έκταση 60 στρεμμάτων. Η περιοχή του έργου διαθέτει εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα που εκτείνεται μεταξύ των ισοβαθών των 8μ και 25μ. Εντός του πάρκου πρόκειται να ποντισθούν τεχνητά ενδιαιτήματα (ύφαλοι) τεχνολογίας του ΕΛΚΕΘΕ, καθώς και δύο παροπλισμένα πλοία (μεταλλικό και ξύλινο, μήκους 15 και 20 μέτρα αντίστοιχα). Τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά της θαλάσσιας έκτασης και τα μέσα που πρόκειται να ποντισθούν πρόκειται να δημιουργήσουν τρεις καταδυτικές διαδρομές με διαφορετικό περιεχόμενο και βαθμό δυσκολία.
- Αυτά λοιπόν στον Αποκόρωνα.. εμείς ακόμα στο περίμενε είμαστε και μάλλον θα είμαστε για πολύ καιρό ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: