Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΑΛΑΣ

«… Αδεφλοί μου τα τυπώματα και τα παθήματα των καιρών, το θαμπό κλίμα του κοινωνικού και όχι μόνο περίγυρου, οι καταλυτικές κραυγές του πλήθους και ιδιαίτερα οι εναγώνιες φωνές των νέων μας, συνθέτουν σήμερα την κοσμική πραγματικότητα της Βηθλεεμικής νύχτας. Ζούμε σε συστήματα πέρα από το μέτρο, όπου καθημερινά διαπιστώνουμε το παράλογο και την απογοητευτική  ποιότητα του σημερινού κόσμου, ανήμποροι, πολλές φορές, να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε. Φαίνεται η κοινωνία μας να νικήθηκε από τα πάθη και τις απογοητεύσεις της και να αλλοτριώθηκε από τον παγετό της μοναξιάς. Εύλογα, λοιπόν, γεννάται το ερώτημα: Από που θα ανατείλει η διέξοδος των κρίσεων; Από την Ανατολή των Ανατολών, από το Σπήλαιο της Βηθλεέμ, είναι η απάντηση. Εκεί ανέτειλε και ανατέλει η εν Χριστώ ελπίδα μας. Το φως της αλήθειας, της ζωής, της χαράς και της αγάπης. Εκεί στηρίζονται και τρέφονται οι ελπίδες μας για να απαντηθούν οι προσευχές και οι ανάγκες μας. Για να γεννιέται ο Χριστός μέσα στις ψυχές μας, να λάμπει μέσα μας «το Φως το της γνώσεως» και να γίνεται η ζωή μας «κοινωνία αγάπης».
Το φετινό ταξίδι των Χριστουγέννων οδηγήσει τον βηματισμό μας στην φάτνη της ειρήνης, της καταλλαγής, της συμφιλίωσης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής του κάθε άλλου που στο πρόσωπο του Χριστού γίνεται φίλος και αδελφός»
Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: