Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δημοτικές εκλογές κανονικά θα έχουμε το 2019 αλλά ο υπουργός κ. Σκουρλέτης όλο και κάποιες σπόντες πετάει για τον Μάιο του 2018. Τίποτα σίγουρο λοιπόν και όπως λένε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.... έτσι ήδη όπως έχω ακούσει υπάρχουν ζυμώσεις, κουβεντούλες στα μουλωχτά και απ΄έξω-έξω δημιουργίες συμμαχιών. 
Κατά την γνώμη μου θεωρώ ότι οι 2 υποψήφιοι των τελευταίων αναμετρήσεων θα είναι παρόν με τον ένα ή άλλο τρόπο. Ο νυν Δήμαρχος παρ΄όλο που δεν ανοίγει τα χαρτιά του και όλο μιλάει ότι είναι νωρίς ακόμα, κτίζει συμμαχίες και δημιουργεί σχέσεις που δείχνουν ότι εδώ θα είναι. Απ΄την άλλα ο πρώην δήμαρχος κ. Μυλωνάκης δηλώνει παρόν και όλοι ξέρουμε ότι σκοπός τους είναι ένα cοme back από την θέση που ακόμα και σήμερα αναρωτιέται πως χάθηκε. Ο τρίτος της προηγούμενης αναμέτρησης, ο φίλος Γιώργος Αννουσάκης, έχει δηλώσει απογοητευμένος και ότι αποχωρεί από την πολιτική δράση... πράγμα που δεν πιστεύω να κάνει ο άλλος του συνδυασμού του, ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου και λάτρης της αυτοδιοίκησις, ο Κώστας Κουκουράκης. 
Αυτά για τους παλιούς, φυσικά ακούγονται και άλλα ονόματα νέοι, φερέλπιδες πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν και ίσως μπορούν ... του Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Μανώλη Δερουκάκη, Γιάννη Ρεβελάκη, του Παντελή Κατάκη, του Αντώνη Ροκάκη τώρα τελευταία που έχει και πέραση.
Φυσικά να μην ξεχάσω ότι έχει ακουστεί και το όνομα του πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου Χανίων κ. Σκουλάκη αν και το θεωρώ απίθανο να ασχοληθεί με μας. 
Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν με τι σύστημα θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, κι αν το πάνε πολύ δημοκρατικά (τους συμφέρει) και δεχτούν την απλή αναλογική θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με τις υποψηφιότητες που θα παρουσιαστούν.
Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: