Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΧΑΝΙΑ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ή ΚΙΣΑΜΟΣ -ΣΗΤΕΙΑ;

Με μία μεγάλη είδηση κλείνει η φετινή χρονιά και δεν είναι άλλη από την εκκίνηση του διαγωνισμού παραχώρησης για τον ΒΟΑΚ. Η είδηση αρχικά βγήκε από την ομιλία του Υπουργού ΥΠΟΜΕ Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή και επιβεβαιώθηκε από στελέχη του Υπουργείου. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com στις αρχές της νέας χρονιάς αναμένεται να βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού που στο πρώτο της στάδιο θα περιλαμβάνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αυτό θα σημάνει και τον συναγερμό στους μεγάλους τεχνικούς ομίλους της χώρας που περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού ένα τόσο μεγάλο έργο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος αγγίζει το 1,5 δισ.ευρώ με τις απαλλοτριώσεις να είναι το πρώτο μεγάλο θέμα λόγω κυρίως του κόστους τους. Οριστικά το τμήμα που θα κατασκευαστεί θα είναι από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο με μήκος που ξεπερνά τα 180 χλμ. για την δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Αυτά απο τον υπουργό, που όμως είχε απάντηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τον κ. Κουκουράκη που παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να μην πιστεύουν τι γράφουν οι φυλλάδες (εδώ έχω απορία αν πρέπει να πιστέψουμε τον υπουργό) και οτι ο νέος ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει απο την Κίσαμο και θα τελειώνει στην Σητεία. Εμείς είμαστε μαζί σου αγαπητέ Κώστα και ελπίζουμε να έχεις δίκιο αν και τα γεγονότα λένε άλλα. Είναι βέβαια άξιο απορίας πως μας βλέπουν οι κυβερνώντες και πόσο εύκολα μας βγάζουν έξω απο κάθε νέο έργο τόσο εύκολα. 
Πάντως έτσι και αλλιώς τίποτα δεν θα στοίχιζε στον υπουργό να πει Κίσαμος -Σητεία μιας και ο νέος ΒΟΑΚ θα χρειαστεί το λιγότερο μια 10ετια να ...ξεκινήσει! (ποιος θα είναι άραγε κυβέρνηση τότε για να θυμάται τι είπε ο υπουργός στην  ...βιασύνη του;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: