Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου και η Ένωση Προβολής του έργου του από Κισάμου και Σελίνου, μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη, με τιμή και αγάπη σας προσκαλούν εις την εκδήλωση σεβασμού και μνήμης για το πρόσωπο, το έργο και την προσφορά του αοιδίμου Ιεράρχου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Κρητικά Σωματεία Βορείου Ελλάδος.
Α΄ ΜΕΡΟΣ
- Χαιρετισμός Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου, κ. Αμφιλοχίου
- Ομιλία του Προέδρου της Ένωσης, κ. Δημητρίου Κυριτσάκη, «Το Κοινωνικό Έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ειρηναίου Γαλανάκη» (10΄)
- Χαιρετισμοί
Β΄ ΜΕΡΟΣ (Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων)
Παρουσίαση του έργου των τιμωμένων, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευτυχίου Παπαδερού και των κ.κ. Λευτέρη Σκαλίδη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρώην Αντιπρύτανη, Απόστολου Κυριτσάκη, Καθηγητή και πρώην Διευθυντή της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Νικολάου Κατσαλιάκη, Καρδιολόγου, Νοσοκομειακού Ιατρού Θεσσαλονίκης.
- Απονομή Τιμητικών Διακρίσεων.
ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
«ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
- Μεσόγειος (Ζωρζ Μουστακί)
- Μάνα του Αλέξανδρου (Μαρκόπουλος)
- Δεν ήταν νησί (Χατζηδάκης).
***
- Ριζίτικο: Σε ψηλό βουνό. Απόδοση από τη Χορωδία της
«ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ».
Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Ιωάννης Σκουλούδης, Λαογράφος- σκηνογράφος
- Προβολή αποσπάσματος από την εκπομπή της ΕΡΤ «Μονόγραμμα», των δημοσιογράφων κ. Γεωργίου και Ηρώς Σγουράκη (16΄)
- Ριζίτικο αφιερωμένο από τον κ. Κωνσταντίνο Βαρδαλάκη, στον μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο. Απόδοση από το Λυράρη κ. Ηλία Ανδρεουλάκη και τη Χορωδία του Συλλόγου «ΙΔΑΙΑ ΓΗ».
ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», με μαέστρο τον κ. Χρήστο Ματζίρη.
Στο πιάνο συνοδεύει ο κ. Σωκράτης Τουλόπουλος
- Ως Θαυμαστό το όνομά σου
- Την πόρτα ανοίγω το βράδυ (Θεοδωράκης – Λειβαδίτης)
- Μακεδονία Ξακουστή (Παραδοσιακό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: