Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΑΚ

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια Έκθεσης Αγιογραφίας/Εικονογραφίας στην ΟΑΚ. Στην Έκθεση παρουσιάζονται σαράντα ένα (41) έργα αγιογράφων από όλη την Κρήτη. Τα εκτιθέμενα έργα δημοσιεύονται σε καλαίσθητο Κατάλογο, ο οποίος εκτυπώθηκε με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στον Κατάλογο εμπεριέχονται Χαιρετισμοί των Σεβασμιωτάτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Δρος Κωνσταντίνου Ζορμπά, Γενικού Διευθυντού της ΟΑΚ, κας Κωνσταντίνας Στεφανάκη, Υπεύθυνης του Εργαστηρίου Αγιογραφίας της ΟΑΚ, καθώς και της Εικαστικού κας Χρύσας Βαθιανάκη, η οποία είχε και την επιμέλεια του Καταλόγου.
 Αξίζει δε να σημειωθεί πως η οικογένεια του αειμνήστου Αγιογράφου Μανόλη Μπετεινάκη, παραχώρησε τρεις (3) σημαντικές Εικόνες, για την Έκθεση Αγιογραφίας της ΟΑΚ.
 Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Θα υπάρχει ειδική ξενάγηση για σχολικές ομάδες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΑΚ
Οι εργασίες του Συνεδρίου κορυφώθηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς, με την αβραμιαία φιλοξενία των μοναχών και την επίσκεψη στο Μουσείο της Μονής.
 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Αγιογραφίας Κρητικής και Μακεδονικής Σχολής, στο οποίο δίδαξαν οι καταξιωμένοι Αγιογράφοι Γεώργιος Χειρακάκης και Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι βασικές τεχνικές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο παραπάνω Σχολών.
 Η γενικότερη αίσθηση όλων των συμμετεχόντων, καθώς και της ΟΑΚ είναι πως το Πρώτο Παγκρήτιο Συνέδριο αποτελεί μόνο την αρχή για το άνοιγμα ενός δημιουργικού διαλόγου για το μέλλον της Αγιογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: