Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Αγαπώ τη φύση, σέβομαι το περιβάλλον
Αποτελεί, πλέον, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.
Είναι πρόσκληση- πρόκληση για τον καθένα μας να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη, προτρέποντας πολίτες και φορείς να αναλογιστούν την καθημερινής τους επίδραση στη γη, να δραστηριοποιηθούν έτσι ώστε να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον και στο φυσικό κόσμο.
Να γνωρίσουν εν τέλει το περιβάλλον, τους τόπους του και να το αγαπήσουν.
Μ΄ αυτούς τους προβληματισμούς αναλάβαμε πρωτοβουλία για δεύτερη σχολική χρονιά, εμείς οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Κισάμου, σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Κισάμου, να δενδροφυτεύσουμε μια άλλη περιοχή στη Γραμβούσα Κισάμου.
Για την παραπάνω περιβαλλοντική δραστηριότητα συνεργάστηκαν μαζί μας:
1. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, όπου χρηματοδότησε τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών μας.
2. Τη Δασική Υπηρεσία Χανίων, όπου μας παραχώρησε τα φυτά και μας υπέδειξε την τοποθεσία, δίνοντας οδηγίες πού και πώς θα τα φυτέψουμε.
3. Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισάμου για τη συμμετοχή της στο πότισμα των φυτών.
4. Τον Δήμο Κισάμου και ιδιαίτερα τους υπευθύνους για θέματα παιδείας κ. Δερουκάκη Μανόλη & Κουφάκη Μιχάλη, οι οποίοι μερίμνησαν για τη μεταφορά των φυτών και το κέρασμα των παρευρισκόμενων.
Είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε όλες τις υπηρεσίες που πρόθυμα δέχτηκαν να μας υποστηρίξουν. Χωρίς τη συμμετοχή τους θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί η παραπάνω περιβαλλοντική δραστηριότητα.

σχόλιο blog, Το μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους και τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού σχολείου που αναλαμβάνουν και φέρνουν σε πέρας τέτοιες δράσεις, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: