Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

Εδώ πριν μερικούς μήνες ήταν μια χωμάτινη αλάνα που τα παιδιά το απόγευμα έπαιζαν μιας και δεν υπάρχει κάτι άλλο στον Πλάτανο. (έπαιζαν έξω από το σχολείο, γιατί μέσα τις πιο πολλές φορές γίνεται γκέτο αλλοδαπών). Τώρα έχει γίνει χώρος μπαζών και όχι μόνο, που περίσσεψαν από το βιολογικό αλλά και από κάποια σπίτια. Είναι κεντρικό σημείο του χωριού και πιστεύω ότι η εικόνα αυτή δεν τιμά κανένα μας δίπλα σε τρεις εισόδους σχολείων και ανάμεσα σε δύο εκκλησίες. 
Βασίζομαι στην ευαισθησία των υπευθύνων, που σίγουρα υπάρχει, μιας και τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και όταν το πρωί και το μεσημέρι φτάνουν τα πούλμαν και οι γονείς για να αφήσουν και να πάρουν τα παιδιά, κάποια παιδιά θα αναγκαστούν να περάσουν πάνω από τις πέτρες και τα μπάζα για να μπουν ή να απομακρυνθούν από το σχολείο. Με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Αργ. Κουφογιαννάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: