Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού σήμερα θα βρει σχεδόν έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Κισάμου. Όλες οι βασικές εργασίες προετοιμασίας και επιμέλειας έχουν ήδη γίνει... είτε από τον δήμο είτε από τους ίδιους τους δασκάλους και τους καθηγητές.
Ο δήμαρχος κ. Σταθάκης θα παραβρεθεί στον Αγιασμό των Λυκείων του 1ου και 2ου Γυμνασίου και του 3ου δημοτικού, ο αντιδήμαρχος  κ. Δερουκάκης θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού στα Λύκεια και στο 1ο Γυμνάσιο. Ο κ. Αντώνης Παρτσαλάκης σε Δραπανιά και Σφακοπηγάδι, και ο κ. Φώτης Περάκης στο Έλος.
Πάντως αν και δεν αρχίσαμε ακόμα ήδη υπάρχουν μερικά παράπονα από ένα γονέα, που υποστηρίζει ότι ο περιβάλλον χώρος του Ειδικού σχολείου ΕΕΕΕΚ δεν είναι ο κατάλληλος. Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μας επεσήμανε ότι εργασίες έχουν γίνει σε όλα τα σχολεία, για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα για το άνοιγμα τους αλλά θα συνεχιστούν. Για το ειδικό σχολείο που έχει παιδιά με ειδικές ανάγκες θα δοθεί περισσότερο βάρος τις επόμενες μέρες.
Τα κενά των δασκάλων συμπληρώθηκαν 
Τώρα όσοι εκπαιδευτικοί δεν κατέστη δυνατό να τοποθετηθούν σε κάποια από τις προτιμήσεις τους, τοποθετήθηκαν χωρίς δήλωσή τους στα εναπομείναντα κενά σε συνδυασμό με τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Έτσι στο Έλος πάνε 4 δάσκαλοι, στην Γραμβούσα 2, στον Πλάτανο, στο Σφακοπηγάδι, στο 1ο και 3ο Κισάμου αλλά και στον Δραπανιά, που υπήρχαν διδασκαλικά κενά.
Το ίδιο ισχύει και για τα κενά στα Νηπιαγωγεία, καθώς επίσης στις ξένες γλώσσες και στην Σωματική αγωγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: