Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ....

Η παραχώρηση του αιγιαλού στον δήμο γίνεται έναντι ανταλλάγματος το οποίο ορίζεται σε ποσοστό 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων που πραγματοποιεί ο φορέας του ίδιου άρθρου από την άσκηση των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους...αυτός ο όρος έκανε τον δήμαρχο μας να πει το περίφημο νοικιάζω το Ελαφονήσι γιατί δεν βγαίνω...και έκανε πολλούς να ονειρεύονται και άλλους να βγάλουν σπυράκια
Όμως μετά από τα πολλά κατάλαβαν μάλλον εκεί στην κυβέρνηση ότι μόνο αριστεροί δεν είναι με τέτοιες αποφάσεις και χθες το βράδυ αποφάσισαν να κατεβάσουν το ποσοστό επί των ακαθαρίστων στο 10%...που σημαίνει ότι το Ελαφονήσι πλέον δεν νοικιάζεται και ότι θα το εκμεταλλευτεί ο δήμος με την μονομετοχική του!!!
Μάλιστα σε κουβέντα που είχα με τον δήμαρχο, παραδέχτηκε οτι ο λόγος της άρνησης του να εκμεταλλευτεί  το Ελαφονήσι ήταν αυτός ...να πιέσει δηλαδή και αυτός όπως και τόσοι άλλοι δήμοι ώστε να φύγει αυτό το παράλογο 30% επί των ακαθαρίστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: