Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΓΡΑΦΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η μάζωξη των κατοίκων της Γραμβούσας, στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι, χθες στα Κουτουφιανά είχε και ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με την λειτουργία του Ακρωτηρίου και ειδικά για τον Μπάλο!
Στην πρώτη πρόταση που διαβάστηκε και συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να παραμείνουν τα παλαιά καταλύματα (καλύβες) αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
α) Οι καλύβες δεν μεταβιβάζονται και δεν κληρονομούνται
β) Δεν θα έχουν καμιά δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης
γ) Παραμένουν ανοικτές σε όλους
Για τις ομπρέλες δικαίωμα ενοικίασης θα έχει μόνο ο δήμος, ή κάποια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα.
Για τις καντίνες δικαίωμα λειτουργίας μόνο ο δήμος ή κάποια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα, 4 τον αριθμό ( Μια στον δρόμο, μια στο παρκινγκ, μια στον Μπάλο και μια στην (νησί) Γραμβούσα)
Για τα ζώα να απομακρυνθούν άμεσα από την περιφραγμένη περιοχή του Μπάλου και από το νησί της Γραμβούσας. (Εδώ όμως υπάρχει δικαστική απόφαση που τα επιτρέπει).
Να υπάρχει περιορισμός επισκεπτών και ωράριο επισκεψιμότητας για Μπάλο και νήσο Γραμβούσα, ημερησίως 2000 άτομα στον Μπάλο και 1000 στην Γραμβούσα.
Για την μεταφορά να γίνεται και με αυτοκίνητα αλλά και με λεωφορεία του Δήμου (200 μόλις αυτοκίνητα θα περνούν ημερησίως το φυλάκιο, και όσα θα περνούν θα κόβουν και αυτά εισιτήριο).
Για τις θέσεις εργασίας να προτιμώνται κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.
Και τέλος να υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη του Μπάλου που θα επιβαρύνει από κοινού την Δημοτική αρχή και την εταιρεία που μεταφέρει δια της θαλάσσης τους επισκέπτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: