Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

325 Δήμοι είναι σήμερα στην Ελλάδα και η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να τους αυξήσει ΣΕ 380.... Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βούτσης  είπε επί του θέματος..... «Η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, κατά θεσμική ενότητα, με στόχο να ολοκληρωθεί στο σύνολό της έως το τέλος του 2016, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής και να μην υπάρξουν, ο δε διάλογος με τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει στο πλαίσιο των συναντήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και ορισμένες εκ των ΠΕΔ και στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται ο διάλογος αυτός να οργανωθεί επίσημα και να διευρυνθεί με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, εκπροσώπων άλλων φορέων της κοινωνίας και των πολιτών και εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».
Οι πληροφορίες λένε ότι ανατολικά μας είναι πολύ πιθανόν να γίνει μια διοικητική μεταρρύθμιση και θα ξανασχηματιστεί ο δήμος Κολυμβαρίου-Βουκολιών. Φυσικά με την ιδέα και μόνο οτι θα ξανασχηματιστούν κάμποσοι δήμοι, ας μην αποκλείουμε και αυτούς που ονειρεύονται σε μια διάσπαση του δικού μας, αν και το βλέπω δύσκολο, εκτός αν γίνει ..... "χατιρικώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: