Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΠΕ


Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του κ. Κουκουράκη της ελάσσονος αντιπολίτευσης σχετικά με τις Βιομηχανικές ΑΠΕ.
Η πρόταση του κ. Κουκουράκη ήταν η παρακάτω:
"Όπως γνωρίζετε, πάρα πολλοί φορείς και πολίτες στην Κρήτη έχουν ξεσηκωθεί και έχουν προσφύγει στο ΣΤΕ προκειμένου να σταματήσουν την επέλαση των Βιομηχανικών ΑΠΕ (ΒΑΠΕ).
Η επιχειρηματολογία έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και όλοι πλέον γνωρίζουμε εκτός των άλλων ότι οι κίνδυνοι για τα ύδατα και το φυσικό περιβάλλον είναι υπαρκτοί και ότι το μέλλον της Κρήτης το οποίο βασίζεται στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα (υπηρεσίες-τουρισμός) όπου και υπάρχουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα απειλείται.
Παρακαλούμε να εισάγεται το θέμα στο προσεχές Δ.Σ για λήψη απόφασης στήριξης των προσφευγόντων φορέων και πολιτών στο ΣΤΕ."
Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου πήρε την απόφαση....

 ...και συμπαρίσταται, παρεμβαίνει στις προσφυγές του Παγκρήτιου δικτύου αγώνα κατά των β-ΑΠΕ που συνυπογράφουν 1275 πολίτες της Κρήτης, 10 δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας μας, 2 Πανελλήνιοι φορείς, 4 Παγκρήτιοι φορείς, 78 επαγγελματικοί, περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί φορείς απ’ όλη την Κρήτη.
Οι προσφυγές υποβλήθηκαν κατά των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Οικονομικών, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων, Πολιτισμού και Τουρισμού, και της  υπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων ( Δ.Ε.Σ.Ε.), με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων που υπέγραψαν.
Ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που μειοψήφησε ο πρώην δήμαρχος Αντ. Σχετάκης με την αιτιολογία της μη επαρκής πληροφόρηση επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: