Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ


Ο Δήμος Πλατανιά άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο του στο Ξυλόσκαλλο  του Ομαλού  , εγκαινιάζοντας το Χωριό του Αι Βασίλη ξετυλίγοντας  το κουβάρι της πιο όμορφης ιστορίας, αυτής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.
Τα φωταγωγημένα δένδρα, το σπίτι και το ταχυδρομείο του Αι Βασίλη , το σπίτι του βοσκού και οι τόσες εκπλήξεις που περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους  μας , μέχρι τις 7 Ιανουαρίου για να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς που όλοι  χρειαζόμαστε σε  ένα περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Χθες ήταν εκεί και ο πρόεδρος του Νέου Εμπορικού συλλόγου, που όλο και κάτι θα είδε ώστε του χρόνου να κάνουμε και μεις το δικό μας χωριό.... στο Έλος στην Λίμνη....κάπου ψηλά στην Κίσαμο!!!  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ιδανικό μέρος είναι , για χωριό του Αϊ Βασίλη , η Λίμνη ιναχωρίου με την ομόνυμη λίμνη της και το καταπληκτικό έργο που έχει κατασκευαστεί από τον εργολάβο Τσαλίκη μετά από έμπνευση του Κούκουρα και πολύ αγώνα από τον Δήμο Ιναχωρίου , που τελικά έγινε πραγματικότητα .Αρκετά χρήματα ξοδεύτηκαν από τον τότε δήμο ιναχωρίου για τις μελέτες , που δεν τα έδινε για δρομάκια - τσιμεντάκια - λάστιχάκια κτλ αλλά έβλεπε μπροστά και να τα αποτελέσματα...αρκεί τώρα να το εκμεταλευτούν και προστατέψουν οι ντόπιοι και να το αναδήξει περισσότερο ο Δήμος μας.
Και μια που το έφερε ο λόγος τι κάνει η δημοτική αρχή με την ανακατασκευή του φάρου Λαφονησίου , τόσα χρήματα έχουν δωθεί για τις μελέτες και είναι προφανή τα οφέλη της ευρύτερης περιοχής της κισάμου εάν γίνει αυτό το έργο...τι έχουν κάνει μέχρι τώρα ????????
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου.
Υ.Γ.: δεν ξαναγράφω νεροπαρμένο γιατί ξεκίνησαν τα έργα!!!!!!!