Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗ


ΠΡΟΣ: Δήμο Κισάμου            14-12-2012

Από το 2007 ο Δήμος Ιναχωρίου είχε προχωρήσει σε ενέργειες και συνεργασία με τη ΝΑΧ για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων (αλιείας και υποβρύχιας περιήγησης) και επί πλέον στη δημιουργία καταδυτικού πάρκου.
Η ανάπτυξη των υφάλων αυτών ενδυναμώνει την Τοπική Οικονομία, δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας στην αλιεία, αλλά και στον Τουρισμό.
Από τους αρμόδιους φορείς η διαδικασία προχώρησε και επίσης η Περιφέρεια Κρήτης συμπεριέλαβε στο Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης Πρωτογενή Τομέα  την κατασκευή των υφάλων αυτών .
Ο Δήμος Κισάμου όφειλε να βρει χρηματοδότηση ή να χρηματοδοτήσει ο ίδιος τις μελέτες ωρίμανσης των έργων αυτών.
Σε τέτοια περίπτωση η έγκριση και χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων αυτών θεωρείται δεδομένη και διερωτόμαστε γιατί αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα.
Παρακαλούμε πολύ να μας ενημερώσετε και κοινοποιήσετε από 1-1-2010 έως τώρα για τις ενέργειες σας και επίσης να μας κοινοποιήσετε τα έγγραφα που έχει αποστείλει ο Δήμος Κισάμου για την προώθηση και ωρίμανση του θέματος  αυτού.  


Προς Πρόεδρο ΔΣ 
κ.  Πιτσιγαυδάκη Χαράλαμπο 
Κε πρόεδρε 
Αρκετό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία στα ΜΜΕ και σε πολιτικούς κύκλους ότι μεταξύ άλλων επίκειται η φορολόγηση της Αγροτικής γης και μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από 11 σε 6 % και την μείωση της επιστροφής πετρελαίου στους αγρότες.
Μαζί με τα παραπάνω υπάρχει και προσπάθεια δυσφήμησης των αγροτών, προκειμένου τα μέτρα να περάσουν ευκολότερα, με επιχειρήματα ότι δήθεν οι αγρότες δεν φορολογούνται ή ότι έχουν ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση.
Κε πρόεδρε ζητούμε το θέμα να εισαχθεί στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης η οποία θα εναντιώνεται στα μέτρα αυτά τα οποία θα πλήξουν για μια ακόμα φορά τον αγροτικό τομέα και τους αγρότες.

Για τη Δημοτική Παράταξη 
Ο Επικεφαλής 
Κουκουράκης Κωνσταντίνος 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι τους λέει τώρα ο Κούκουρας!!!
Καταδυτικός τουρισμός?????
Και πως διατέθηκαν τόσα χρήματα από τον Δήμο ιναχωρίου και την ΝΑΧ για τους δύο υφάλους , βέβαια για να λέμε την αλήθεια πρώτα οραματίστηκε ο Δήμος Ιναχωρίου αλλά επειδή πάντα βλέπαμε την Κίσαμο Μας σαν ενιαία προσπαθήσαμε να βάλουμε στο όραμα και τον κόλπο κισάμου , τι έγινε????
Η σημερινή δημοτική αρχή ενδιαφέρεται για άλλα σπουδαία πράγματα όπως την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ σε όλα τα μέτωπα , φοβερό αυτό που συμβαίνει , για συγκρίνεμας λίγο με τον δήμο Πλατανιά????
Όσο για τους αγρότες , αυτοί είναι χαμένοι με αυτά τα μέτρα , αλλά δυστυχώς το μόνο που σκεφτόμασταν τόσα χρόνια ήταν να απανογράψουμε λαδάκι στον καλό ελαιουργό , να κόβουμε πλαστά τιμολόγια για επιστροφή του ΦΠΑ από τον ίδιο τιτανοτεράστιο ελαιουργό κτλ!!!!!
Βέβαια για μία άλλη φορά επιβαιβεώνεται τι χάσαμε που δεν έγινε Δήμαρχος ο Κούκουρας , αλλά στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.
Α να μην το ξεχάσω ξεκίνησαν τα αντιπλυμμηρικά έργα 350.000,00 € ...αλλά ΟΧΙ στο Ιναχώριο αλλά φυσικά στην Βιάννο!!!!!!
ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!
Ιάκωβος Σπερελάκης από το νεροπαρμένο Κούνενι Κισάμου.