Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ


Στη μαζική διαγραφή των προφίλ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προχώρησε το Facebook, το οποίο έκρινε ότι παρέβαιναν την πολιτική της εταιρείας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού. Ταυτόχρονα, «κατέβηκαν» και προφίλ στελεχών της Χρυσής Αυγής από τοπικές οργανώσεις, αλλά και όσων χρηστών είχαν αναρτήσει σβάστικες και ναζιστικά σύμβολα.
Στους όρους λειτουργίας του Facebook αναφέρεται ρητά ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο. Μάλιστα, κάθε χρήστης της υπηρεσίας που εκτιμά ότι το περιεχόμενο ενός προφίλ ή σχολίου είναι προσβλητικό, έχει το δικαίωμα να το «αναφέρει» στους διαχειριστές. Ως ιδιωτική εταιρεία, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί το δικαίωμα διαγραφής μελών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη αν το προσβλητικό προφίλ ανήκει σε βουλευτή, αξιωματούχο ή απλό πολίτη. Έτσι, μετά από διάφορες «αναφορές» που έγιναν, το Facebook έκρινε ότι σχόλια και αναρτήσεις στα προφίλ των βουλευτών παραβιάζουν την πολιτική της εταιρείας και ακολούθως τα «κατέβασε».

Καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική του F/B είναι αυστηρή και γίνεται αυστηρότερη όταν υπάρχουν μαζικές καταγγελίες.... Όμως δεν κατανοώ το όρο ναζιστικό σύμβολο όταν αναφέρονται την σβάστικα...είναι άραγε Ναζιστικό ή απλά κοροϊδευόμαστε επειδή ο Χίτλερ το υιοθέτησε; 
Διαβάστε εδώ! Και εδώ!

2 σχόλια:

Χρυσή Αυγή είπε...

Δεν θα μιλήσω για τα προφίλ άλλων αλλά για το δικό μου... Ούτε σβάστικες είχα ανεβάσει, ούτε ρατσιστικά (με την κακή έννοια) σχόλια και αναρτήσεις επέτρεπα κι όμως το προφίλ μου έπεσε και το νέο μου μπλοκαρίστηκε. Δεν έχει να κάνει λοιπόν ούτε με μαζικές αναφορές (αυτό συνέβαινε πάντα σε μεμονωμένα άτομα αλλά είναι αδύνατον να γίνει στο μέγεθος που έγινε τώρα) ούτε λόγω... περιεχομένου (εδώ υπάρχουν 1000αδες προφίλ παιδεραστών που το δηλώνουν). Το ίδιο το facebook δημιούργησε το θέμα με εντολές από ψηλά και απ' έξω... Απλά γι' αυτούς οι Εθνικιστικές Ιδέες είναι το απόλυτο κακό και το facebook είναι "μεγάλη φωνή".
Σταύρος Καρεφυλλάκης

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σίγουρα, γιατί κάποιος να κατεβάσει το προφίλ του "μαχαιροβγάλτη των Χανίων" η αλλιώς του "χρυσαυγίτη με το κόκκινο βρακί"? Είναι διακριτικότατος με τις πεποιθήσεις του!