Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΑ MEDIA ...


.....για να ελέγξουν τις εξελίξεις-Επιχειρηματικά συμφέροντα παίρνουν θέσεις ενόψει αναδιάταξης του πολιτικού-οικονομικού χάρτη!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Ενώ οι εταιρίες των media  διανύουν τη χειρότερη περίοδο την ιστορίας τους, βυθισμένες σε ζημίες και χρέη, στον κλάδο παρατηρείται πάλι έντονη κινητικότητα, η οποία συναρτάται με διεργασίες στον πολιτικό χώρο και με προσπάθειες αναδιάταξης του επιχειρηματικού χάρτη. Χρήμα διοχετεύεται σε νέα εκδοτικά εγχειρήματα και για τη στήριξη προβληματικών επιχειρήσεων media. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Μετά την έκδοση δύο νέων ημερήσιων εφημερίδων ("Συντακτών" και "6 μέρες"), άλλες δύο  ετοιμάζονται να επανεκδοθούν ("Ελευθεροτυπία" και "Απογευματινή"),  ενώ σύντομα μπορεί να επαναλειτουργήσει το κανάλι Alter και αλλάζει η μετοχική σύνθεση του Σκάι.
Η ροή χρήματος επιταχύνεται, καθώς  επιχειρηματίες, κατεστημένα συμφέροντα και κέντρα πολιτικοοικονομικής ισχύος προσπαθούν να αποκτήσουν "φωνή" και "εργαλεία" για να διαδραματίσουν ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις.
Οικονομική στήριξη παρέχεται σε νέες εκδοτικές προσπάθειες και σε παλιές επιχειρήσεις του κλάδου που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ  διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για εξαγορές μεριδίων συμμετοχής.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ......
.......  ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων βρίσκονται ο ΔΟΛ και το Mega Channel ("Τηλέτυπος"),  που χρειάζονται επειγόντως κεφάλαια μετά τη συσσώρευση μεγάλων ζημιών τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Στ. Ψυχάρης βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για να μπουν στον όμιλο στρατηγικοί επενδυτές που θα εισφέρουν "φρέσκο" χρήμα, απολύτως αναγκαίο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναζωογόνηση του.
Επενδυτές-επιχειρηματίες πρόθυμους να συνδράμουν  και να συμμετάσχουν σε ένα εγχείρημα "παλινόρθωσης" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" φαίνεται ότι έχει βρεί και η Μάνια Τεγοπούλου, μεγαλομέτοχος-ιδιοκτήτρια της ομώνυμης εισηγμένης εκδοτικής εταιρίας, που έχει βγει από το ταμπλό του ΧΑ.
Επιχειρηματίες που συνδέονται με τον Πάνο Καμμένο κινούνται για να αποκτήσουν τον τίτλο της "Απογευματινής" και να την επανεκδώσουν, διατηρώντας τον κεντροδεξιό προσανατολισμό που είχε, προσφέροντας όμως διακριτική υποστήριξη στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Πολύπλευρη στήριξη - και χρηματοδοτική- εξασφάλισαν και τα εκδοτικά εγχειρήματα ξεκίνησαν  πρόσφατα με την "Εφημερίδα των Συντακτών" και τις "6 μέρες".
Η πρώτη ανήκει  σε συνεταιρισμό του προσωπικού της, ο οποίος ξεκίνησε όμως με την προοπτική να δοθεί το 49% της εφημερίδας σε επιχειρηματία που θα αναλάβει μελλοντικά τη χρηματοδότηση της. Μέχρι στιγμής  έχει εξασφαλίσει στήριξη και από τράπεζες, μέσω διαφημιστικών κονδυλίων.
Επιχειρηματικά κεφάλαια συνδράμουν την προσπάθεια των ιδιοκτητών της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Ποντίκι"  (Αντ. Δελατόλας κλπ) να δημιουργήσουν εκδοτικό όμιλο με ημερήσια εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις και τη δυνατότητα επιβίωσης της νεοκδοθείσης εφημερίας "6 Μέρες".
 Μαρινάκης για Alter-Flash
Ως προοίμιο αλλαγών στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ερμηνεύονται οι κινήσεις του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη,  προέδρου και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ο οποίος  έχει επενδύσει επίσης μεγάλα ποσά σε media.
Ο κ.  Μαρινάκης πούλησε στην οικογένεια Αλαφούζου το μερίδιο που είχε στον Σκάι (12,9%) και βάζει πλώρη για την απόκτηση και επαναλειτουργία του Alter. Το πακέτο μετοχών δόθηκε έναντι 5,1 εκ. ευρώ και η μεταβίβαση του εγκρίθηκε από το ΕΣΡ.
Διάδοχος του στον Σκάι σε θέση μεγαλομετόχου μειοψηφίας θα είναι πιθανότατα ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας.
Επισημαίνεται ότι ο κ. Μαρινάκης βρισκόταν από καιρό σε ανοιχτή διένεξη-αντιπαράθεση με την οικογένεια Αλαφούζου και η "συμβίωση" τους στον Σκάι ήταν πλέον αδύνατη.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού -που συνδέεται με την οικογένεια Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη- έχει αναδειχθεί σταδιακά σε μεγαλοπαράγοντα του χώρου των media, καθώς συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα σε πολλές εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις.
Μεταξύ άλλων ελέγχει την καθημερινή free press εφημερίδα Metro και τις εβδομαδιαίες «Καρφί» και «Παραπολιτικά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει τώρα ενδιαφέρον για την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash και για την απόκτηση μεγάλου ποσοστού του Alter, με στόχο την επαναλειτουργία του σε νέα συχνότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: