Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ:....


.... Ύφεση 7,2% και ανεξέλεγκτη κατάρρευση
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώνει η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθώς τα στοιχεία δείχνουν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 7,2% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση. Η πραγματικότητα -όπως την καταγράφει η ΕΛ.ΣΤΑΤ- καθιστά ανεδαφική πρόσφατη έρευνα του ΚΕΠΕ η οποία προωθήθηκε στα διεθνή φόρα δείχνοντας ότι τελικά η λιτότητα δεν θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η μελέτη του ΚΕΠΕ είτε εξυπηρετούσε συγκεκριμένες σκοπιμότητες της ελληνικής -και όχι μόνο κυβέρνησης- είτε οι επιστήμονες που τη συνέταξαν έπεσαν σε... λακκούβα.
Σε σταθερές τιμές 2005, η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας για την περίοδο Ιουλίου -Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 44,593 δισεκατομμύρια ευρώ (πτώση 7,2%), ενώ σε τρέχουσες τιμές το ελληνικό ΑΕΠ κατήλθε στα 51,184 δισεκατομμύρια ευρώ, υποχωρώντας κατά 8,1% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2011.
Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Eurostat.

Δεν υπάρχουν σχόλια: