Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ....


......χρόνος και τα "κουκιά" της κυβέρνησης!
Γράφει ο Νίκος Μουντάκης
Τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες για τη διαχείριση του προβλήματος χρέους και την εκταμίευση της δόσης προσπαθούν να αξιοποιήσουν τώρα επικοινωνιακά οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης, επιδιώκοντας να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία και να ανακόψουν  την προϊούσα συρρίκνωση της εκλογικής βάσης των κομμάτων τους Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και οι κυβερνητικοί εταίροι του εκτιμούν ότι η συμφωνία των Βρυξελλών ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να αποκομίσει η Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες. Τις απόψεις τους  όμως δεν φαίνεται να συμμερίζονται ούτε οι αγορές, ούτε τα μέσα ενημέρωσης, που βλέπουν το πρόβλημα να ματακυλίεται και τη λύση να χάνεται μέσα σε τεχνικές λεπτομέρειες, αιρέσεις και προαπαιτούμενα.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, τα κόμματα τους και η κυβέρνηση προτάσσουν το επιχείρημα ότι τερματίζεται πλέον μια πολύμηνη αβεβαιότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αρχίσει να αλλάζει το πολιτικοοικονομικό και το επιχειρηματικό-επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, αν και  πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά για να βγει η χώρα από την κρίση και την ύφεση.
Αλλά ενώ η χώρα κερδίζει τουλάχιστον χρόνο για να προσπαθήσει, ο πολιτικός χρόνος του τωρινού κυβερνητικού σχήματος λιγοστεύει. Παράλληλα φαίνεται ότι διαρκώς λιγοστεύουν και τα "κουκιά" της εκλογικής δύναμης των κομμάτων της συμπολίτευσης - όπως τουλάχιστον δείχνουν και οι νέες δημοσκοπήσεις.
Το θέμα του ανασχηματισμού τίθεται πλέον επί τάπητος. Απόφαση δεν πρόκειται  να ληφθεί σήμερα, αν και από τα επιτελεία των κομμάτων λένε πως  "ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει γρήγορα", για να μη σημειωθούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων που πρέπει να δρομολογηθούν τους αμέσως προσεχείς μήνες.
Ενδεικτική των προθέσεων  είναι η δήλωση Βενιζέλου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των κομμάτων, να υπάρξει "κουλτούρα κυβέρνησης συνεργασίας" και η ΔΗΜΑΡ να καταστεί ισότιμος εταίρος - να συμμετάσχει δηλαδή στην κυβέρνηση με στελέχη της.
 Οι πολιτικοί αρχηγοί θα λάβουν ασφαλώς υπόψη και τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που  δείχνουν συνεχιζόμενη συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ουσιαστική φθορά.
Σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του καναλιού  Alpha  και τα αποτελέσματα της παρουσιάστηκαν χθες, η ΝΔ έρχεται δεύτερο κόμμα, με διαφορά περίπου 3,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, οριακά μεγαλύτερη απ' ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας.
Το κόμμα του Π. Καμμένου και η Χρυσή Αυγή  φαίνεται να ενισχύονται οριακά, κερδίζοντας ψήφους από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: