Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΥΚΑΚΑ-ΚΙΣΑΜΟΣ

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Πευκιανάκη στην κίσαμο. Είχε προηγηθεί η παρουσίαση του στο άλλο άκρο της Κρήτης στην Ρουκάκα-Χρυσοπηγή το καλοκαίρι!!
Κλέβω και του αντιδημάρχου την προσφώνηση.....
Ο Γ. Πευκιανάκης, λοιπόν, των γραμμάτων, ο φιλόλογος και δάσκαλος κι από την άλλη ο Πευκιανάκης το άξιο παιδί της Ρουκάκας και της υπαίθρου, ξεχωριστός και ταλαντούχος και στα δύο, παίρνοντας τα πρωτογενή υλικά και από τις δύο αγαπημένες του περιοχές δημιούργησε «Του Κόσμου την Κρήτη» και με τον υπότιτλο «Ρουκάκα - Χρυσοπηγή Σητείας - Κίσαμος»!
Καλοτάξιδο το βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: