Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΧΟΧΛΙΔΟΛΟΓΟΥΣ

Τι κι αν πρόκειται για περίοδο αναπαραγωγής των σαλιγκαριών.. Τι κι αν απαγορεύεται η συλλογή τους και η εμπορία τους, οι χοχλιδολόγοι είναι στα φόρτε τους. Με τις πρώτες βροχές, στην περιοχή γίνεται το έλα να δεις με τους επιτήδειους , κυρίως αλλοδαπούς, να προσπαθούν να βγάλουν τον επιούσιο μέσα από τη χοχλιοσυλλογή και την πώληση των σαλιγκαριών. Από την άλλη υπάρχουν και οι έμποροι που παραλαμβάνουν τους χοχλιούς και τους εμπορεύονται εν μέσω αναπαραγωγικής περιόδου. Γιατί αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο μέχρι και τον Ιανουάριο, απαγορεύεται η συλλογή και η εμπορία σαλιγκαριών μιας και πρόκειται για περίοδο αναπαραγωγής. Αν το κακό συνεχιστεί, όπως λένε οι γνωρίζοντες, τότε ο πληθυσμός των σαλιγκαριών θα μειωθεί επικίνδυνα....κάτι που το ζήσαμε και με τον αχινιό!

Στη χώρα μας, η περίοδος συλλογής σαλιγκαριών καθορίζεται με προεδρικό ­διάταγμα, αλλά, κακά τα ψέματα, αυτό δεν ­τηρείται, επιφέροντας και τις ανάλογες επιπτώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: