Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΕΡΙΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Με κάθε λαμπρότητα, γιορτάστηκε το Σάββατο 05.03.11 στα Χανιά η επέτειος για τα 106 χρόνια από την Επανάσταση του Θερίσου, η οποία σηματοδότησε την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όπως ο δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης, ο βουλευτής Χανίων Ε. Δαμιανάκης αλλά και πλήθος κόσμου ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της περιοχής, ξενάγηση στο μουσείο και βράβευση μαθητών σχολείων που διακρίθηκαν σε έκθεση για την επανάσταση του Θερίσου.
ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ! 106 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ 300 ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.  ΚΑΙ…. ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: