Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Με κηροζίνη «λούστηκε» μετανάστης πρώην απεργός πείνας της Υπατίας, όταν, λίγη ώρα πριν μπει στο λεωφορείο που θα τον μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά, διαπίστωσε ότι το χαρτί που είχε πάρει από την αστυνομία δεν ήταν άδεια παραμονής, αλλά εξαμηνιαία άδεια, με την οποία έμπαινε σε καθεστώς ανοχής.
Ο συγκεκριμένος μετανάστης βρισκόταν στο νοσοκομείο, όταν έγινε η συμφωνία και μάλλον είτε δεν κατάλαβε τι είχε συμφωνηθεί είτε το μετάνιωσε.
Όταν έριξε την κηροζίνη πάνω του, έβγαλε αναπτήρα για να βάλει φωτιά και εκείνη τη στιγμή οι υπόλοιποι μετανάστες έπεσαν πάνω του και κατάφεραν να τον εμποδίσουν.
Σε λίγα λεπτά είχε ηρεμήσει και ταξίδεψε μαζί με τους υπόλοιπους για την Κρήτη.
Αλήθεια την κιροζίνη που την βρήκε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: