Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 Άμα θέλεις να κρυφτείς από κάποιους το κάνεις βράδυ και μάλιστα Κυριακή!!
Σε έναν περίεργο όσο και ύποπτο αιφνιδιασμό προέβη η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Στις 8 το βράδυ της Κυριακής αποφάσισε να δώσει τον κατάλογο με τα σχολεία που κλείνουν ή συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα που σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι διότι φοβούνται ότι οι συνενώσεις δε γίνονται με τόσο εκπαιδευτικά κριτήρια, η υπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει τον εκπαιδευτικό Καλλικράτη την Κυριακή το βράδυ.Σύμφωνα με το υπουργείο συγχωνεύονται 1933 σχολικές μονάδες, δηλαδή πάνω από το 12% των συνολικά 16.000 μονάδων. Μεγάλο μαχαίρι λοιπόν στην εκπαίδευση και λόγω Μνημονίου και κρίσης. Δε λέμε, υπάρχουν σχολεία που έπρεπε να κλείσουν διότι υπολειτουργούν ή άλλα να συγχωνευτούν διότι έχουν 1 και 2 μαθητές. Προτού ανακοινωθεί το σχέδιο όμως δεν έπρεπε να ερωτηθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή εκπαιδευτικοί και τοπική αυτοδιοίκηση. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αιφνιδιάσει και να δώσει ένα έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο για δήθεν δημόσια διαβούλευση όταν ήδη έχει λάβει τις αποφάσεις της.
Βέβαια το παρήγορο είναι οτι μας υπόσχεται ....
.....να διατηρηθεί ο αριθμός των 15 μαθητών ανά τάξη, κάτι που όπως διαψεύδουν οι δάσκαλοι καθηγητές και γονείς. Την ίδια ώρα φυσικά οι προσλήψεις έχουν παγώσει παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις ενώ οι αποσπάσεις δεν κόπηκαν και τόσο όσο υπόσχονταν στο υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: